סוליטר רוסי: חוקי המשחק
רוב האנשים יודעים כמה סוליטר רוסי יכול להיות כיף, במיוחד אם אתם בבית ואין לכם מה לעשות. רוב האנשים מכירים את הסוליטר הרגיל של קלונדיק.
רוב האנשים יודעים כמה סוליטר רוסי יכול להיות כיף, במיוחד אם אתם בבית ואין לכם מה לעשות. רוב האנשים מכירים את הסוליטר הרגיל של קלונדיק. ואם שיחקתם בו זמן מה, רוב הסיכויים שהוא לא כל כך מרגש אתכם.
בגלל הסיבה המסוימת הזו, כדאי לנסות וריאציות אחרות של סוליטר, כמו סוליטר רוסי. לגרסאות אלה יש כללים, הגדרות ורמות קושי ייחודיים משלהן. הם יכולים לשבור באופן משמעותי את המונוטוניות של משחק קלפים אחד יותר מדי זמן.
הרבה יותר מטיפת מזל
אם נהניתם מהכיף שלכם עם סוליטר רגיל, או כל משחק סוליטר נפוץ אחר ואתם מחפשים לשנות דברים, סוליטר רוסי יכול להציע לכם את כל זה ועוד הרבה יותר. זה אינו משחק קל, והוא נחשב לסגנון המורכב ביותר של סוליטר, כך שיידרש יותר מסתם מזל כדי לנצח במשחק הזה. זה דורש סבלנות, מיומנות, והכי חשוב, אסטרטגיה טובה.
מאמר זה מלמד איך לשחק סוליטר רוסי, ומסייע בהבנת הכללים, כולל טיפים איך לנצח במשחק. אז, בואו נצלול ישר לתוכו.
איך לשחק סוליטר רוסי
שלב ההכנות
הפריסה של סוליטר רוסי זהה להתחלת המשחק הרגיל. ההבדל היחיד הוא שבסוליטר הרוסי, אין קופה. המשחק הזה דורש חפיסת קלפים סטנדרטית של 52 וכל הקלפים מחולקים ישר למשתתפים, וזה מה שהופך את המשחק הזה לקשה לנצח ודי מהנה.
רוב האנשים מוצאים את הסוליטר הרוסי ממכר בגלל האופן שבו נגמרים המהלכים בקלות כשאתם נשארים רק עם כמה קלפים בטבלה. הפריסה של סוליטר רוסי היא די פשוטה. יש צורך במקום לשבע ערמות, טבלה וארבע ערמות יסוד, שאותן יש למקם בצד ימין של הטבלה. ערמות היסוד הן המקום אליו כדאי לשלוח את הקלפים מהטבלה.
בטבלה צריכות להיות 7 ערמות
בערמה הראשונה, מחלקים קלף אחד עם הפנים כלפי מעלה. בערמה השנייה, חלקו קלף אחד עם הפנים כלפי מטה, הערימה השלישית כוללת שני קלפים עם הפנים כלפי מטה, בערמה הרביעית מונחים שלושה קלפים עם הפנים כלפי מטה, וכך הלאה עד שתגיעו לערמה השביעית שאמורה להכיל 6 קלפים עם הפנים כלפי מטה.
לאחר שתסיימו עם שלב זה, תצטרכו לחלק 5 קלפים, שכולם עם הפנים כלפי מעלה בכל ערימה מהשנייה עד השביעית. רק בערמת הטבלה הראשונה צריך להיות קלף אחד עם הפנים כלפי מעלה.
השאר בצד ימין שמתחיל עם הערימה השנייה, צריך להיות קלף אחד עם הפנים כלפי מטה ו-5 קלפים כלפי מעלה, מה שמוסיף עד שישה קלפים בערמת הטבלה השנייה ו-11 קלפים בערמה השביעית, 6 קלפים כלפי מטה ו-5 כלפי מעלה.
לאחר חלוקת הקלפים, כל 52 הקלפים מחולקים
לא יישאר סט קלפים נוסף שניתן להשתמש בו כקופה. למי שמעדיף לשחק סוליטר רוסי באינטרנט, אין צורך לדאוג לגבי ההגדרה מכיוון שספק התוכנה של המשחק יגדיר את המשחק. עם זאת, חשוב לדעת איך להגדיר סוליטר רוסי כי לא תמיד אפשר לשחק את המשחק במחשב או בסמארטפון.
איך לשחק
משחק די פשוט, כל מה שצריך לעשות זה להעביר קלפים מהטבלה לערמות היסוד. כל ערמת יסוד צריכה להתחיל עם אס ולהגיע עד המלך. כמו כן, בכל ערמת יסוד, הקלפים המשמשים לבנייתה צריכים להיות באותה צורה.
אז אם אתם מתחילים את הבסיס עם אס של יהלומים, מה שלאחר מכן צריך להיות 2 של יהלומים, שלוש של יהלומים, ולעקוב אחר הסדר הזה עד שהקלף העליון בערמת היסוד הוא מלך היהלומים. על הטבלה, שחקן יכול להעביר קלפים מערמת טבלה אחת לאחרת.
יחד עם זאת, כדי לעשות זאת, הקלף המוזז חייב להיות בדרגה נמוכה מזו שאליו הוא מועבר ולעקוב אחר אותה הצבע. נניח שאתם מעוניינים להעביר 5 של פרחים, אפשר להעביר אותו רק לטבלה אחרת שהקלף התחתון שלה הוא 6 של פרחים.
ניתן להזיז כל קלף בתוך הטבלה בסוליטר רוסי כל עוד הוא פונה כלפי מעלה
חוץ מזה, קלף יכול לזוז עם קבוצה של קלפים אחרים כל עוד לאן שהוא מועבר, זה פועל לפי הכלל שתואר לעיל. אם תהיה ערימה ריקה על הטבלה, ניתן להעביר לשם רק מלך. המטרה של משחק סוליטר רוסי היא להעביר את כל הקלפים לערמת היסוד. כשמטרה זו מושגת, מנצחים במשחק. עם זאת, כשנגמרים המהלכים, צריך להתחיל מחדש.
זהו משחק קלפים קשה מאוד. אין ערמת קופה וגם אין מאגר שממנו אפשר לשלוף קלפים ולפתוח עוד מהלכים. כאן אתם צריכים רק לסמוך על ערמת הטבלה. זו הסיבה שצריך להיות מאוד נלהבים בעת ביצוע מהלכים.
אל תבצעו מהלכים מהירים מכיוון שזה עלול לחסום מהלכים גדולים שיכולים לפתוח את המשחק
כשמשחקים סוליטר רוסי, הכלל החשוב ביותר הוא לנסות לחשוף כמה שיותר קלפים עם הפנים כלפי מטה.
פעולה זו נותנת סקירה מנטלית של הצגות שניתן לבצע על מנת להוביל את המשחק קדימה. אלא אם כן יש לך מזל, משחק עם הרבה קלפים הפוכים ידחוף לפינה שיהיה קשה לצאת ממנה.
לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך: