טוב לדעתרץ ברשת

סופלה במיקרו – מתכון קל וטעים

מה אם היו אומרים לכם שאתם נמצאים במרחק של דקה אחת (או פחות!) מסופלה שוקולד קליל ואוורירי? השלב הראשון בהכנת סופלה במיקרו הוא הפרדת החלמונים.

מה אם היו אומרים לכם שאתם נמצאים במרחק של דקה אחת (או פחות!) מסופלה שוקולד קליל ואוורירי? הקינוח המרשים הזה תופח תוך שניות במיקרוגל, וכל מה שצריך זה כדור גלידה מוכן בצד. השלב הראשון בהכנת סופלה במיקרו הוא הפרדת החלמונים מהחלבונים – זכרו את זה. בחלמון יש שומן וקצת חלבון, אבל הלבן הוא כולו חלבון, ללא שומן.

פעולת הקצפת החלבונים מובילה להחדרת אוויר לתערובת. החלבון יוצר מעין עור סביב בועות האוויר. אבל אם יש שומן כלשהו, העור לא יכול להיווצר והאוויר דולף. אפילו שמץ של שומן הורס את המרקם המרשים של הסופלה, לכן חשוב לוודא שהחלבונים מופרדים לחלוטין מהחלמונים.

אז כן, סופלה במיקרו, הקינוח הנחשק והאהוב, זמין לפניכם במתכון קל וטעים. תנסו אותו. הוא עובד.

רכיבים

28 גרם שוקולד צ'יפס מריר

קורט מלח

כף וחצי חלב

1ביצה, מופרדת לחלמונים ולחלמונים

כף סוכר

2 כפיות קורנפלור

אופן הכנת סופלה במיקרו

מניחים את השוקולד צ'יפס, המלח והחלב בקערה ומבשלים ללא כיסוי במיקרוגל במשך דקה, או עד להמסה. מערבבים עד לקבלת המרקם החלק של סופלה במיקרו. לאחר מכן, מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים עד להטמעה מלאה.

בקערה נפרדת, מקציפים במיקסר את החלבונים, הסוכר והקורנפלור, במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת יציבה ונוקשה.

מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד בשלושה חלקים, עד שנוצרת התערובת הקרמית האהובה של סופלה במיקרו.

מנגבים במגבת נקייה את קצוות הקערה לפני הבישול, על מנת לסייע לסופלה להתרומם לגובה מרשים. מבשלים ללא מכסה במשך 30 שניות או עד שהסופלה פשוט תופח בקצה. החלק העליון עדיין צריך להיראות מעט מבריק וקרמי. 

(הערה: סופלה במיקרו יתמוטט ברגע שהטיימר יכבה, אבל יישאר אוורירי וקליל בפנים. אם הוא לא יקרוס, זה אומר שהוא היה קצת מבושל מדי!)

הצעות וטיפים להגשה

סופלה במיקרו יכול להיות גם קינוח לארוחת צהריים במשרד, והמתכון הזה כל כך קל ומהיר להכנה, שאפשר להכין אותו לכמה סועדים ולהפוך ארוחת צהריים שגרתית לארוחה שמשדרגת לחלוטין את יום העבודה. הנה כמה טיפים להתאמת המתכון להעדפות שלכם:

  • יוצקים מעט רוטב שוקולד חם או רוטב וניל קר על הסופלה לתוספת עיצוב.
  • השתמש בשוקולד צ'יפס מריר או חלב, או שילוב של שניהם, בהתאם להעדפות הטעם והתוצאה הסופית של סופלה במיקרו.
  • מוסיפים לחלב צ'ייסר של קפה נמס מהול במים רותחים, או ליקר תפוזים, כדי ליצור טוויסט ייחודי.
  • תנורי מיקרוגל משתנים בעוצמות החום שלהם, לכם יש להתאים את זמני הבישול לפי הצורך.

חשיבות הקפדה על מרקם אוורירי מדויק

שלב הקצפת החלמונים הוא השלב הכי קריטי בהכנת המתכון, ויש כמה טריקים להכניס את הכמות הנכונה של אוויר לחלבוני הביצים במתכון סופלה במיקרו. חשוב להשתמש בקערה נקייה מאוד, ולהקציף את החלבונים בתנועות יציבות וחזקות, ובעדיפות למיקסר, כדי להימנע מהשגת תוצאות של תערובת סמיכה מדי שלא תתקפל לתוך הסופלה, והמרקם ייצא ספוגי.

חשוב גם להשתמש בקערה גדולה ונקייה מנירוסטה – יש אומרים שקערות נחושת עובדות טוב יותר, אבל זוהי המלצה בלבד. למי שלא מומחה בהפרדת ביצים, אולי כדאי לשים את הלבן של כל ביצה בקערה קטנה, לבדוק שלא חדרו לחלבונים שאריות חלמונים, ורק אז להוסיף כל חלבון לקערת המערבל.

אם ההקצפה מתבצעת באופן ידני יש להקציף ביד אחת, ולהחזיק ביד השנייה את הקערה, לסובב אותה בזווית של בערך 15 מעלות, ופשוט להקפיד על הקצפה בתנועות חזקות ורצופות, עם הכנסת כמה שיותר אוויר פנימה, במהירות האפשרית.

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

סטיקי רייס – מאכל אסייתי שאתם חייבים להכיר

הכלב הגדול בעולם – דירוג כלבים לפי גודלם

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button